Vervolg op sluiting van winkel VTK Tobacco

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 21:46

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Kees Steegermans 

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Koen Jansen

VIJFHUIZEN - Niet zo lang geleden schreven wij over de sluiting van VTK Tobacco. In deze winkel waren illegale goederen gevonden zoals thermiet, pistool magazijnen en C4. Wij waren gevraagd door de politie om mee te gaan met de sluiting en schreven over de sluiting een artikel dat je hier terug kan vinden. Gisteravond publiceerde de eigenaar van VTK Tobacco, Roy van Toppenkweker, een dwangbevel met betrekking tot de sluiting van zijn winkel. Dit dwangbevel was gericht op de korpsleiding van politie Vijfhuizen. Vooral Joey Barneveld, de eerste hoofdcommissaris, werd benoemd.

 

 

In het dwangbevel eist Roy van Toppenkweker dat het korps handelt op een aantal punten. Hij verwacht een compensatie van de schade die hij geleden heeft naar aanleiding van de sluiting van zijn winkel. Hij geeft ook aan dat hij de sluiting van zijn winkel onterecht vindt. Zijn winkel is op dit moment ook nog steeds gesloten, ondanks dat het korps het slot eraf gehaald zou hebben. Roy van Toppenkweker geeft het korps 24 uur om akkoord te gaan met de eisen in het dwangbevel, als dit niet gebeurd staat er in het bevel dat het eindbedrag per dag verdubbeld zal worden. In verschillende opgaven wordt benoemd waar Roy van Toppenkweker een vergoeding voor wilt. Opvallend is dat drie van deze opgaven over smaad en laster gaan.

 

 

Joey Barneveld heeft vanuit het Korps vandaag een reactie gegeven waarbij hij laat weten dat het korps het dwangbevel heeft ontvangen. Hij geeft ook aan dat zij niet akkoord gaan met het dwangbevel van Roy van Toppenkweker en hij stuurt de dagvaarding nog eens naar Roy toe. Hierin staat ook dat Roy twee weken heeft om contact op te nemen met het korps over de zaak. Zover wij weten heeft Roy van Toppenkweker hier nog geen reactie op gegeven. Joey Barneveld eindigt zijn bericht met: 'Tot in de rechtzaal.' Wij hebben telefonisch contact gehad met Joey Barneveld en hij geeft aan dat er zeker een rechtzaak zal komen. Ook zegt hij dat het korps hier goed op voorbereidt is. We zullen binnenkort vast meer horen over deze rechtzaak!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.