VTK Tobacco gesloten door politie

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 23:04

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Barend Molens

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto’s door: Koen Jansen

VIJFHUIZEN - Het was sommige bewoners de afgelopen tijd al opgevallen. De winkel ‘VTK Tobacco’, gelegen in de buurt van de ikea, verkocht illegale goederen. Ook het politiekorps Vijfhuizen was dit opgevallen en zij hebben besloten deze winkel binnen te treden en tijdelijk af te sluiten. De Omroep was aanwezig om mee te kijken bij dit proces en om het verslag te leggen.

 

 

Wij mochten met speciale hesjes aan mee met de politie deze avond. Eerst hielden zij een meeting op het hoofdbureau waarin uitgelegd wordt wat de planning was. We reden in meerdere auto’s naar de winkel toe. De verschillende leden van het korps verdeelden zich over de auto’s zo ging AOT vooruit om de omgeving te verkennen en volgden wij later. Toen onze auto het signaal kreeg dat het veilig was konden wij ook naar de winkel toe. De weg naar de winkel toe werd afgezet met hekken. Verder liep er veel gewapende mannen om de winkel heen om te zorgen dat de mensen in de winkel veilig hun werk konden doen. De recherche maakte nog een aantal laatste foto’s in de winkel en checkte voor de laatste keer de winkelvoorraad. Op dat moment verkocht de winkel behalve eten en de normale producten ook pistool magazijnen, C4, thermiet en een raspberry pi. Deze voorwerpen zijn illegaal en mogen niet zomaar verkocht worden. 

 

 

Voordat de winkel binnen gevallen kon worden ging er aardig wat werk vooraf, vertelde korpsleiding Joey van Barneveld. De recherche heeft meerdere keren de winkel bezocht en gekeken naar de voorraad van de winkel. Zo hebben ze een duidelijk beeld kunnen krijgen van hoe veel er verkocht werd en wat er precies allemaal aangeboden werd. Toen duidelijk werd dat er langdurig illegale producten werden verkocht heeft de politie contact opgenomen met de gemeente en gevraagd om toestemming om de winkel binnen te treden en tijdelijk te sluiten. Toen zij eenmaal toestemming hadden gekregen konden ze deze missie plannen. De missie ging vlekkeloos, er waren geen onverwachte bezoekers en de winkel werd zonder moeite afgesloten. Je zal de komende tijd bij deze winkel dus niks kunnen kopen. De eigenaar zal zich moeten melden, een boete moeten betalen en de producten moeten inleveren voordat de winkel weer geopend kan worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.