Vrijwillige Brandweer; Helden achter de schermen

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 22:47

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Frank Wolfman

Geschreven door: Koen Jansen, Foto's door: Ron Ruit

VIJFHUIZEN - Het team van de Vrijwillige Brandweer bestaat uit vier gemotiveerde mannen die niet alleen brandjes blussen en katten uit bomen redden, maar ook betrokken zijn bij verschillende projecten, waaronder de "2024 Vrijwillige Brandweermannen Kalender". Dankzij hun spoedige werkwijze zijn grote branden de laatste tijd niet meer voorgekomen, aangezien het team overal snel ter plaatse is. Financiering voor de Vrijwillige Brandweer komt grotendeels uit eigen zak en deels uit donaties. Het team waardeert alle donaties zeer en roept op om bij te dragen als je het kunt missen. Als je wilt bijdragen kan dit bij een van de brandweermannen.

 

Recentelijk is de Vrijwillige Brandweer ook begonnen met brandveiligheidscontroles bij alle winkels in Vijfhuizen. Hierbij liepen ze echter tegen een onverwacht probleem aan met de politie, die bij het afgaan van het brandalarm de vrijwillige brandweer verdacht van een overval.

 

 

Bevelvoerder Stan Pot deelde samen met zijn collega enkele bijzondere verhalen over hun ervaringen. Onder deze verhalen vielen reddingsoperaties van opmerkelijke dieren, zoals een Yeti en een schildpad. Dankzij de nauwkeurigheid van de brandweermannen werden deze dieren op een veilige manier uit de bomen bevrijd.

 

 

Een opvallend project waar de Vrijwillige Brandweer aan heeft gewerkt, is de lancering van de "Sexy Vrijwillige Brandweer Kalender". Vanaf vandaag is deze kalender verkrijgbaar bij Stan Pot, mede mogelijk gemaakt door grote donaties die zijn binnengekomen na de recente advertentie in bedrijfsinfo. De Vrijwillige Brandweer van Vijfhuizen blijft niet alleen paraat voor noodgevallen, maar toont ook hun betrokkenheid bij de gemeenschap. We hopen nog veel meer van de Vrijwillige Brandweer te zien en zijn dankbaar voor hun inzet voor de stad! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.