Waardetransport locatie opgerold

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 23:26

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Delano West

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Frits Vehiglé

VIJFHUIZEN - Een tijdje geleden heeft politie Vijfhuizen een locatie opgerold. Dit bleek een plek te zijn die gebruikt werd door criminelen voor het overvallen van waardetransporten. Het was daarna even rustig maar de afgelopen tijd werden er weer steeds vaker waardetransporten overvallen. Regelmatig stond er een leeggehaald waardetransport aan de zijkant van de weg. Politie Vijfhuizen is een onderzoek gestart naar de nieuwe locatie en heeft deze locatie ook gevonden. Vanavond rond 8 uur werd de locatie binnengevallen en afgesloten voor inwoners van Vijfhuizen. 

 

 

Na de binnenval bij de waardetransport werd er een persconferentie gehouden waarbij Omroep Vijfhuizen aanwezig was. Aan ons werd verteld dat het onderzoek al redelijk lang gaande was, niet heel lang nadat de vorige locatie was opgerold. Toen de vorige locatie was gesloten merkte de politie voor een korte tijd dat er een stuk minder overvallen op waardetransporten waren. Na een week of twee steeg de hoeveelheid overvallen toch weer. De laatste tijd waren er wel tussen de 10 en 20 waardetransport overvallen per dag. Daarom besloot de politie een onderzoek te starten. 


Een doorbraak in het onderzoek was een hint die de politie kreeg van een verdachte. De hint was als volgt: ‘Pas maar goed op achter je rug, want je moet tegen iemand aanrijden en je wordt beschoten in je rug. Wees niet gevreesd, je zal er snel komen. Tegelijkertijd als je je auto aan het repareren bent.’

 

 

Naar aanleiding van deze hint kwam de politie uit op drie verdachte locaties. Zij hebben bij deze locaties gesurveilleerd en zijn uiteindelijk op een locatie gekomen waar zij een hacking computer vonden. Ondanks dat de politie de locatie waarschijnlijk al gevonden had zijn zij verder onderzoek gaan doen om vast te stellen dat dit de juiste locatie was. Ze hebben voertuigen die deze locatie bezochten bekeken en foto's gemaakt. Al het bewijs werd verwerkt in een document en de politie had genoeg bewijs verzameld om de locatie op te rollen. De locatie is nu ook afgesloten en zal opgeruimd worden. Op de vraag of de politie denkt dat er meer locaties zullen komen kwam het antwoord dat zij dit wel verwachten, maar dat zij hier nu nog niks aan kunnen doen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.