Grote Bank overvallen zonder wapens?

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 23:21

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Dorian Storm

Geschreven door Rebecca Kiramman, Foto’s van Twitter 

VIJFHUIZEN - De grote bank is geen onbekend gebied voor politie en criminelen in Vijfhuizen. Regelmatig wordt de bank overvallen. Ook vanavond gingen de sirenes bij de grote bank af. Toch liep deze overval anders dan normaal.

 

 

In eerste instantie leek er niks anders dan normaal. Er stond een groep binnen met hostages. Op Twitter werden foto’s met wapens geplaatst die op de hostages werden gericht. Ook werd er verteld dat de criminelen met de politie wilden overleggen door middel van een portofoonkanaal. Een van de eisen van de politie was dat de groep twee hostages vrij liet. Dat deden criminelen. Uiteindelijk werd er een akkoord gegeven dat de criminelen mochten vertrekken in ruil voor de laatste twee hostages. Toen de groep weg reed bleek echter dat er helemaal geen hostages meer waren. De criminelen had de politie voor de gek gehouden.

 

 

Later werd de Omroep anoniem gebeld met de vraag of de groep hun verhaal kon komen doen. Met maskers en stemvervormers kwamen zij bij ons aan tafel om te vertellen hoe ze deze actie voor elkaar hadden gekregen.Van te voren had de groep foto’s gemaakt waarbij zij vier hostages hadden en deze onder schot hielden. Het maken van deze foto’s was nog best lastig, er moest namelijk rekening worden gehouden met de lichtinval, de kleding van de hostages en de overvallers, enzovoort. Voor de overval zelf hadden zij maar twee hostages gebruikt en hun wapens weggelegd. Door middel van de eerder gemaakte foto’s gaven zij de politie de indruk dat de hostages nog in gevaar waren. De groep vindt het wel netjes van het korps dat zij rekening hebben gehouden met de eventuele dreiging, maar is uiteindelijk de politie te slim af geweest. Vijf man is weggekomen met de buit en een persoon is opgepakt. De groep kwam weg met een buit van boven de drie ton. Ik ben benieuwd of we meer van deze groep gaan zien!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.