Terugblik op de grote veiling

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 19:02

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto's door: Koen Jansen

VIJFHUIZENMaandag 26 maart werd er een grote auto veiling gehouden namens de CCD. De veiling vond plaats bij het vinewood bowl podium. Er werden drie nieuwe auto’s geveild en twee auto's die uit de verkoop waren gehaald. 

 

 

Er kwam veel man af op de veiling. Behalve de nieuwsgierige bezoekers waren er ook een aantal VIPs, deze hadden vantevoren een VIP pakket aangeschaft. Als VIP kreeg je extra tijd om de auto’s te bekijken, een plekje vooraan en nog een aantal andere voordelen. Ook niet VIPs mochten natuurlijk meerijden op de auto’s. Behalve de bezoekers waren er ook een aantal medewerkers van de CCD aanwezig, stond de ambulance en ANWB klaar om mensen te helpen en zorgde de RTV voor vervoer tussen de bezoekersparkeerplaats en de plek van de veiling. Er was politie aanwezig om mensen te fouilleren en om de orde te bewaren. Je kon bij de medewerkers van de CCD kaartjes kopen om mee te doen met de loting.

 

 

Toen de veiling startte nam eerst Koen de Wasbeer het woord. Hij bedankte iedereen voor hun aanwezigheid en vertelde een aantal dingen over de verkoop van de auto's. Daarna nam Thomas Huiskweek het woord, hij was de veilingmeester voor de avond. De eerste auto die geveild werd was de Lambo Countach LPI800-4. De auto ging voor 5 miljoen euro naar Xavier Rodenburg. De Lambo Countach heeft een top speed van 300 kilometer per uur. Verder heeft de auto perfecte wegligging en soepele bochten. Daarna werd de tweede auto geveild, de Lambo Huracan STO. Deze ging voor 2.45 miljoen naar Barend Molens. Deze auto heeft ook een top speed van 300 kilometer per uur. Een echte must-have voor lamborghini fans. Als laatste ‘nieuwe’ auto werd de Ferarri GTO 250 geveild. Deze werd voor 3.2 miljoen verkocht aan Koen de Wasbeer. De top speed van de auto is 200 kilometer per uur. De auto heeft goede wegligging en is echt een klassieke Ferrari. Daarna werden nog twee auto's geveild die al even niet meer te koop zijn.

 

 

Als eerste werd de Bentley Continental GT geveild. Voor 1.85 miljoen kon Oliver Kerker deze auto op zijn naam laten zetten. De top speed van deze auto is 320 kilometer per uur en het is een luxe auto met hoge snelheden. Als laatste werd de Nissan GTR-35 geveild. Deze auto werd gekocht door Kyllian Leman voor 2.1 miljoen. De Nissan is een supervlotte auto die perfect geschikt is voor straatraces.

 

Na de veiling werden de loten getrokken. Zie hieronder wie met wat naar huis ging!

1. Kevin Waard - 350k CCD store credit + gratis volledig tune pakket voor één auto waarbij de gebruikelijke kosten niet hoger zijn dan 100k

2. Joey Barneveld - 150k CCD store credit + 50% korting op een tuningsbeurt (max 100K)

3. Henk Vlissing - 130k CCD store credit + gratis kleurenpakket, bestaande uit primary, secondary en pearlescent ter waarde van 30k

 

Het was een geslaagde veiling. De CCD bedankt iedereen voor hun komst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.