Vijfhuizen wordt overspoeld

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 23:39

Geschreven door: Justin Force; Foto's door: Justin Force

VIJFHUIZEN - Op maandagochtend 1 april wordt er in alle paniek rampzalige berichten gedeeld. Hierop valt te zien dat garages zijn ondergelopen met water, het water hoog oploopt en sommige vrachtwagens de overstroomde wegen trotseren om nog snel richting het noorden te gaan om goederen te vervoeren. Dit allemaal omdat er in Vijfhuizen een grote ramp heeft plaatsgevonden in de nacht van 31 maart en 1 april. 

 

 

Vijfhuizen heeft de afgelopen tijd economisch gezien veel sterke progressie geboekt. In Vijfhuizen is de productie en het transporteren van goederen een grote inkomstenbron. Verder wordt er veel gereden in dieselvoertuigen en gebruikt de gemiddelde inwoner uit Vijfhuizen veel benzine. Dit alles zorgt voor een hoge uitstoot in de stad. Dit beïnvloed het weer drastisch de afgelopen jaren. 

 

Het klimaat in Vijfhuizen is veranderd, van warme zonnige dagen tot strenge langdurige winters van meerdere weken of zelfs maanden.  Ook zijn er veel regenval en onweersbuien, die vandaag ertoe hebben geleid dat naast de tempratuur ook het waterpeil enorm is gestegen. Dit heeft gezorgd voor overstromingen in het zuidwesten van de stad. Precies de plek wat het dichtstbevolkt is en het centrum van de stad Vijfhuizen is. Op de extreme omstandigheden is het huidige waternetwerk van Vijfhuizen niet op berekend. 

 

 

De afgelopen tijd zijn er veel pogingen gedaan om het klimaat te stabiliseren. Zo zijn er meer dan 1200 bomen geplaatst voor meer zuurstof en schaduwplekken. Ook worden inwoners gesubsidieerd voor het houden van bijenkasten en hotels. Na een eenmalige aanschaf prijs van de bijenkast of het hotel zelf zijn alle inkomsten voor de inwoner zelf.

 

Terug op de overstroming die heeft plaatsgevonden; Vele bedrijven zijn hierdoor getroffen en moeten de gevolgen ondergaan. Verzekeraars zijn niet bereid of hebben niet het kapitaal om alles te vergoeden. Ze gooien het op overmacht door extreem natuurgeweld. Waardoor onmogelijk is in te schatten wat de totaal schade daadwerkelijk is.

 

Er komen meerdere meldingen op de meldkamer binnen van mensen die verdrinkingsverschijnselen hebben. De meesten kunnen worden gered, maar een deel overleefd het helaas niet. Deels overlijden mensen door onoplettendheid of niet rekening houden met het hoge water. Helaas is de maskershop en enkele huizen ook getroffen door de waterschade. Met name ondergrondse garages zijn volgelopen met water.

 

 

Nu je dit allemaal zo hebt gelezen, vraag jij je waarschijnlijk af of je nog wel in Vijfhuizen wilt blijven wonen. Daarop kan ik lastig een antwoord geven, het enige wat ik kan meegeven is het volgende. Probeer elke dag weer wat nieuws te beleven of te verzinnen om te gaan. Doe jij al een lange tijd hetzelfde? Probeer eens een andere baan of activiteit. Ga desnoods ondernemen en verzin eens wat nieuws. Maar zorg wel altijd voor, dat je banden opbouwt met mensen in de stad, waarop je terug kan vallen. Want samen maken wij Vijfhuizen zoals Vijfhuizen tot de dag van vandaag is. Ik weet het is niet perfect, maar wat jij kunt doen is je best doen om het beter te maken. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. 

 

Tuurlijk wil iedereen snel geld verdienen en in luxe auto’s rijden. Maar daar gaat het in Vijfhuizen niet alleen maar om. Het gaat erom zodra jij je in de stad bevind, dat je nieuwe dingen gaat beleven, als individu of met meerdere mensen. Hou het daarom zo plezierig mogelijk voor iedereen, hoe lastig dat soms ook is. Probeer niet altijd alleen maar te winnen, want zonder verlies, is jouw winst steeds minder waard. Of je nou crimineel bent of agent. Neem niet alles te snel serieus, maar probeer er ook eens de humor ergens van in te zien. 

 

Zodra je eenmaal geld hebt, wil je meer en meer. Maar het lastigste is om je eerste auto te kopen bij de CCD dat je erg graag wilt, maar boven de miljoen kost. Je kunt alleen maar jouw doel bereiken, als je dingen gaat doen. Als je leuk vind wat je doet, gaat het vanzelf ook een stuk sneller. Geld maakt je niet gelukkig, alleen het leven makkelijker. Maar het lastigste blijft om met zo min mogelijk materiaal, iets moois neer te zetten. Maar zodra je dat kunt, ontstaan er de mooiste dingen in de stad.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.