Verslag van de rechtzaak tussen Woeshoem advocatuur en NOSYeti

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 22:57

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto's door: Koen Jansen

VIJFHUIZEN - Vandaag was de rechtzaak tussen Woeshoem advocatuur en NOSYeti. Om 19:30 had er al een grote hoeveelheid personen zich verzameld in de gang van het gemeentehuis. Voordat zij de rechtzaal mochten betreden werden ze gefouilleerd door een paar agenten van politiekorps Vijfhuizen. Daarna kon iedereen plaats nemen in de zaal. De heer Dennis Woeshoem klaagde namens zijn cliënten Huub de Yeti aan voor een aantal artikelen die hij had gepubliceerd op zijn website, NOS Yeti. Koos Busters was de adovcaat van NOS Yeti. 

 

 

Toen iedereen klaar was om te beginnen kwam de rechter binnen, genaamd Pierrie de Bierrie. Hij liet eerst Dennis zijn openingsstatement doen. De heer Huub de Yeti werd voor een aantal zaken aangeklaagd, zoals smaad en laster en privacyschending. In zijn verdediging gaf Koos Busters aan dat de artikelen satire waren en dat er een disclaimer was waarin stond dat de artikelen persiflerend, satirisch of parodiërend waren. Toch kon de verdediging niet baten. Na een relatief korte rechtzaak werd door de rechter bevonden dat de disclaimer niet duidelijk genoeg aanwezig was en dat de artikelen van Huub de Yeti vielen onder smaad en laster. De rechter legde Huub de straf op dat hij de artikelen moest verwijderen van zijn website, een excuusbericht moet plaasten en dat hij drie personen een geldbedrag moet betalen als compensatie. Hij heeft ook een voorwaardelijke boete van €200.000 als hij nogmaals artikelen plaatst over bepaalde bedrijven waar smaad en laster in te vinden is.

 

 

De rechtzaak nam een bijzondere twist nadat het vonnis was uitgesproken. Er kwamen klachten over corruptie uit de zaal, wat opvallend was aangezien hier geen duidelijke aanleiding of bewijs voor was. Daarna heeft een persoon die zich in het vak van NOSYeti bevond een poging gedaan om de rechter neer te steken. Toen de rechter probeerde de man te ontvluchten stak de man daarna een agent neer. De persoon is daarna aangehouden. Koos Busters gaf in de rechtzaal aan dat hij het niet eens met de uitspraak was. Wij van Omroep Vijfhuizen zijn benieuwd of hij nog in hoger beroep zal gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Emma Vankasteelkerke
3 maanden geleden

Prachtig verhaal dit