De rechtzaak tussen korps en Roy van Toppenkweker

Gepubliceerd op 6 februari 2024 om 22:58

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto's door: Gabz

VIJFHUIZEN - Gisteravond vond de rechtzaak tussen het korps en Roy van Toppenkweker plaats. De aanleiding van deze rechtzaak was de sluiting van Roy zijn winkel, genaamd ‘VTK Tobacco’. Omroep Vijfhuizen was aanwezig en legde verslag van deze rechtszitting. In de zaal waren een aantal leden van beide partijen aanwezig. Vanuit het korps nam Joey Barneveld het woord en had hij opa Beuker bij zich. Van VTK was Roy van Toppenkweker aanwezig met zijn advocaat Danny van Toppenkweker. Verder waren er een paar mensen aanwezig van VTK. De rechter Manuel Berkhof deed uitspraak over de rechtzaak en Dennis Woeshoem was aanwezig als notulist.

 

Joey nam het openingswoord. Hierin vertelde hij over de reden van de rechtzaak en over de sluiting van de winkel. Hij gaf aan dat de rechtzaak plaats vond vanwege het verkoop van illegale goederen in de winkel van Roy van Toppenkweker. Verder gaf hij aan dat ze het niet eens waren met het dwangbevel dat Roy van Toppenkweker openbaar had geplaatst, zij vonden dat dit viel onder smaad en laster en ze waren het niet eens met de eisen die in het dwangbevel stonden. Het korps eiste een 135 maanden celstraf voor Roy van Toppenkweker en een boete.

 

De van Toppenkwekers waren het niet eens met de sluiting van de winkel. Verder vonden zij dat de winkel te lang dicht was geweest en dat het korps Roy eerder had moeten informeren over de sluiting. Zij vinden dat het openbaar sluiten van de winkel ook smaad en laster was, zowel voor Roy, als voor de winkel, als voor VTK. Opvallend was dat Roy van Toppenkweker zelf niet veel heeft gezegd in de rechtzaak, zijn advocaat Danny nam vooral het woord. VTK eiste een vergoeding voor de langdurige sluiting van de winkel en voor de smaad en laster.

 

Aan het einde van de rechtzaak liet VTK opvallend beeldmateriaal zien, namelijk materiaal van de beveiligingscamera's in VTK Tobacco. Op dit beeldmateriaal was te zien dat er twee mannen in politieuniform rondlopen. Later gaf Joey Barneveld aan dat hij van mening was dat de mannen op die video niet van het politiekorps Vijfhuizen waren.

 

De rechter gaf uiteindelijk een oordeel. Beide partijen hebben fout gezeten bij het smaad en laster. Verder heeft er zoveel tijd tussen de rechtzaak en de sluiting van de winkel gezeten dat de rechter besloot Roy van Toppenkweker geen andere straf of boetes te geven. Wel bevond hij Roy van Toppenkweker schuldig aan de verkoop van illegale goederen. Wat verbazend was is dat Roy van Toppenkweker besloot in hoger beroep te gaan. Zij zijn het niet eens met de uitkomst van de rechtzaak. Binnenkort zullen beide partijen elkaar dus nog eens in de rechtbank treffen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.