Bijenhouden in Vijfhuizen: Zoete Bijverdienste met Positieve Energie

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 23:15

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Dex Kaiser

 

Geschreven door: Koen Jansen, Foto's door: Beveiliginssysteem
VIJFHUIZEN -
 In Vijfhuizen is er nu een nieuwe activiteit voor de bewoners
: het houden van bijen. Ontdek in dit artikel meer over deze nieuwe bezigheid.

 

Het bijenhouden blijkt verrassend eenvoudig en kan bovendien lonend zijn. Het is niet alleen veilig, maar ook goed voor de natuur. De bijen zijn niet-stekende en niet-agressieve bijen, waardoor het erg gebruikersvriendelijk is. Bovendien is het een activiteit waarvoor geen vergunningen of ontheffingen nodig zijn.

 

Aan de slag gaan met bijenhouden is simpel. Begin met het zoeken van de imker, waar je al je benodigde materialen kunt vinden en aanschaffen. Voor het opzetten van een bijenkorf heb je een bijenhotel nodig en een bijenkas nodig, waarna je direct kunt starten. Na het oogsten van je eigen honing en bijenwas kun je deze producten weer bij de imker verkopen.

 

Bijendiefstal gezien op camera: https://youtu.be/ZcS3QIYMgn4

 

De algemene indruk van de bewoners over het bijenhouden is erg positief. Ze vertellen enthousiast dat het een leuk bijverdienste is en dat het heerlijk is om, naast hun reguliere baan, even ontspannen aandacht te besteden aan de bijen. Het is overigens wel zo dat bewoners elkaars huisjes kunnen bestelen en slopen. Dit gebeurt steeds vaker. Het is dus verstandig je bijen niet in het openbaar te laten staan en in plaats daarvan een afgelegen plek voor je bijenteelt te zoeken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.