Seisan Racing sluit het jaar af met een knal

Gepubliceerd op 25 december 2023 om 19:51

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Preston McGee

Geschreven door: Preston McGee; Foto's door: Bakmet

VIJFHUIZEN - Met twee sportieve wagens en een prijzenpot van maar liefst 1.200.000 euro op het spel, hing er veel spanning in de lucht tijdens het race-evenement van Seisan Racing afgelopen woesndag. Bij de aankondiging van de prijzenpot stonden de deelnemers klaar om zich in te schrijven. Wij waren aanwezig om het complete evenement vanuit de lucht te ondersteunen.

 

Naast het aanzienlijke prijzengeld was niemand op de hoogte van de voertuigen waarin de race plaatsvond. Dit kwam doordat er werd geracet in een nieuw voertuig dat binnenkort beschikbaar zou zijn bij de CCD: de Mazda RX-7 Veilside. Daarnaast werd aan het begin een ander nieuw voertuig aangekondigd: de Honda Acura NSX; deze zou verkrijgbaar zijn in stock- en Liberty Walk versies en gaat rond de 270 kilometer per uur rijden. Beide voertuigen zijn ontworpen om deel te nemen aan de races.

 

 

Tijdens de races verliep niet alles even soepel. Racers vlogen uit hun auto's omdat ze geen gordel droegen, en er waren enkele fatale botsingen tussen auto's die leidden tot lichamelijk letsel bij de racers. De veroorzakers kregen penalty's tijdens de race. Zo schoof Huub de Yeti van de derde plek naar de vierde omdat hij Elizabeth Keen een harde frontale beuk gaf. Of dit expres was, is niet bekend, aangezien hij zelf aangaf dat het een ongeluk was. Huub, die aan het begin van het evenement al een stoorzender was door de camera van de Omroep Helikopter te blokkeren met duct-tape, vervolgde zijn verstoring van het evenement door desinformatie te verspreiden over de organisatie. Hij noemde de races "rigged," liet zijn blaas over de Omroep Helikopter lopen en plaatste later een ernstig bericht op Twitter: "Omroepvijfhuizen en Seisan Racing zijn racisten." Vanwege deze respectloze acties werd hij verbannen van verdere race-evenementen.

 

 

De finale van het evenement werd gereden met snowmobiles, die te huur zijn bij het rendier op Blokkenpark. Met racers zoals Delano West, René Molens, Guus Ridderbeek, Dexter Soze, Robbie van Boven en Dylan Grapperhaus werd het erg spannend. Aangezien de gevaarlijke snowmobiles geen gordels hadden, waren er al zorgen. Deze bleken gegrond toen Dylan van zijn snowmobile viel en helaas buiten bewustzijn raakte. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en behandeld voor zijn verwondingen. Onder deze omstandigheden en een krappe finish waarin niet alles bekend was, moesten de racers nog één extra ronde rijden. Hieruit kwam de einduitslag:

 

1e plek: René Molens

2e plek: Guus Ridderbeek

3e plek: Delano West

 

Seisan gaf aan het komende jaar nog meer in petto te hebben, en wij verwachten niets minder! Een geslaagd evenement zoals deze toont aan dat de heren van Seisan de besten zijn in hun vak. We staan te popelen om te zien wat ze voor ons in petto hebben in het nieuwe jaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.