EOD voorkomt bomaanslag

Gepubliceerd op 9 december 2023 om 21:58

Liever niet lezen maar wel benieuwd naar het artikel? Luister naar dit artikel via de opname hierboven, voorgelezen door: Elizabeth Keen

Geschreven door Koen Jansen; Foto's door: Herbert

VIJFHUIZEN - Donderdagavond was het in de stad chaos. Rond 20:00 uur kwam er een bommelding binnen bij de politie, en later die avond volgde een tweede bommelding. Uiteindelijk is alles goed gekomen en heeft de politie de bommen weten uit te schakelen. In dit artikel lees je er meer over.

 

 

Donderdagavond stonden ik, Koen Jansen, en mijn collega Jax West voor het hoofdbureau te wachten op een agent om wat informatie te vragen. Om 19:45 uur kwam een Hummer aanrijden met gemaskerde mannen, waarvan er één zich voorstelde als Herbert. Ze ontvoerden ons en brachten elk naar een locatie waar een bom lag. Herbert was geen onbekend persoon voor de Omroep, hij was namelijk al eerder in de Omroep geweest. Daar heeft hij een informatie gedeeld over de missie en een mysterieus gedicht voorgelezen. Het gedicht ging als volgt:

 

Een usb stick leg ik op deze tafel
Pak hem op en eet een wafel
Geef hem aan het korps snel
Voordat ik moet trekken aan de bel
Zo niet dan komt er grote boem
En het enige licht is dan een bloem
Ik ga nu snel verdwijnen
Doe het snel want anders verschijn ik in uw kozijnen

 

Naar aanleiding van de ontmoeting met Herbert was de politie ingeschakeld. Toch waren de voorbereidingen van de aanslagen niet te voorkomen.

 

 

Op de avond van de aanslagen was Jax naar de eerste bomlocatie gebracht als hostage. Hij stond bij een energiecentrale in het zuiden van de stad. Na onderhandelingen zijn de terroristen gevlucht en heeft de politie de bom ontmanteld. De terroristen zijn vervolgens naar de tweede bomlocatie gegaan en hebben zich daar opnieuw georganiseerd.

 

Ik, Koen Jansen, was naar de tweede bomlocatie gebracht als gijzelaar, en de politie ontdekte al snel de aanwezigheid van de terroristen. Later slaagden de terroristen erin een lid van de DSI te ontvoeren en hebben ze hem, mij en mijn collega Jax als onderhandelingsmiddel gebruikt. Na ruim anderhalf uur zijn de terroristen gevlucht en het bomteam van de politie heeft de bom weten te ontmantelen. Er kwam later nog een bericht op Twitter van Herbert dat zijn plan was mislukt en hij weer terug ging naar zijn familie. Hij heeft nog wel een paar foto's door de brievenbuis bij de Omroep gedaan, als 'souvenir'.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.