Opnieuw hoge snelheden bij Seisan Racing

Gepubliceerd op 22 november 2023 om 22:53

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto's door: Bakmet

Vanavond werd er weer een grote race georganiseerd door Seisan racing. Dit is de derde straarace die door Seisan werd georganiseerd sinds hun herstart. De race bevond zich bij de olievelden, een spectaculaire locatie. Er kwamen veel mensen af op deze race waarbij een prijzenpot van maar liefst 500K op het spel stond. 

 

 

Nadat iedereen gearriveerd was bij de verzamelplek kon de uitleg over de race beginnen. De auto die gebruikt zouden worden voor de race was de Mitsubishi Eclipse. In verschillende kleuren stond deze auto al klaar voor de deelnemers. De race werd deze keer buiten de pot van Seisan om ook gesponsord door Xavier Rodenburgs, Aggie en Fred Grappenhaus door middel van een geldbedrag en door Izzy van Gisteren en Hendrik Jans met een donatie auto. 

 

 

Dit is niet de eerste keer deze week dat we iets van Seisan racing hebben gehoord. Afgelopen zondag hielden zij een meeting in hun ‘Seisan Racing HQ’. Ondanks dat deze meeting op Twitter en mail werd aangekondigd bleek later dat er in deze meeting “illegale dingen” werden besproken. Waarom er dan openbaar werd geplaatst dat de meeting plaats zou vinden is ons niet duidelijk. De Omroep was aanwezig om verslag te doen maar wij werden tot onze teleurstelling verzocht het gebouw te verlaten. Verder kunnen wij over deze meeting dus helaas niks delen.

 

 

Rond 20.30 gingen de eerste races van start. Vijf deelnemers tegelijkertijd gingen de weg op. Zij reden twee rondes. De eerste twee die over de finish kwamen gingen door naar de volgende ronde. Het was voor sommige deelnemers nog best lastig om de race heelhuids af te maken, er vlogen een hoop auto's uit de bocht en over de kop. Gelukkig had het team van Seisan racing een super goede monteur beschikbaar, Joseph Civello. Hij repareerde alle auto's met een topsnelheid waardoor de avond soepel verliep.

 

 

Nadat alle deelnemers een keer hadden gereden en de beste twee van elke ronde over was gebleven gingen we over op de halve finales waarbij weer vijf personen het tegen elkaar opnamen en twee personen doorgingen. Uiteindelijk stonden er vier personen in de finale: Stan Pot, Delano West, Guus Ridderbeek en René Molens. Voor de hele top 4 was er een prijs maar er was natuurlijk nog een heftige strijd om de eerste plek. Uiteindelijk finishte René Molens als eerste met een voorsprong van 15 seconden op de nummer twee. De 2e plaats ging naar Delano West, de 3e plaats naar Guus Ridderbeek en de 4e plaats naar Stan Pot. René was bij de vorige keer ook 1e geworden, het lijkt erop dat hij op dit moment zichzelf de beste coureur van Vijfhuizen mag noemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.