Lift des doods

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 22:45

Geschreven door: Rebecca Kirmman; Foto's door: Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN - Het leek zaterdagavond een rustige avond te zijn in Vijfhuizen. Er was niet veel man op straat en de politie en ambulance had weinig te doen. Opeens kwam er een berichtje op twitter van Huub de Yeti. Hij plaatste een foto dat hij vast zat in een lift in het FIB gebouw. Dit leverde veel chaos op. Ik was op dat moment in dienst bij de ambulance en zal u meer vertellen over de gebeurtenis.  

 

Toen ik in dienst bij de ambulance kwam samen met Tieske de Leeuw kregen wij te horen van onze collega John Zwart dat hij al op een melding was. Hij was aanwezig bij FIB gebouw waar Huub nog steeds vast zat. Op dat moment zat hij al ongeveer 20 minuten vast in de lift. Samen met Tieske ging ik die kant op. Toen Tieske en ik eenmaal aangekomen waren bij de melding zagen we veel voertuigen voor de deur staan. Binnen in het gebouw waren een paar politieagenten, medewerkers van de ANWB, leden van de vrijwillige brandweer en een paar nieuwsgierige inwoners. 

 

 

Een oplossing voor de situatie vinden bleek moeilijker dan gedacht. Huub was van bovenin het gebouw door een gat gevallen en geland op een stilstaande lift. De lift hing zo dat hij niet veilig terug kon komen bij de bovenste verdieping maar ook niet naar beneden kon springen zonder zijn nek te breken. Er werd veel gezocht naar mogelijke manieren om de Yeti naar beneden te helpen. Samen met de ANWB hebben wij geprobeerd een toren te bouwen van dozen; dit was deels effectief maar de toren kon niet hoog genoeg worden zonder dat hij weer in stortte. Er werd ook gekeken of mensen van de bovenste verdieping Huub weer omhoog konden helpen maar dit bleek nog lastiger. Er zijn een aantal hulpverleners te pletter gevallen toen zij Huub wilden helpen. Het schijnt zelfs dat een paar mensen geduwd zijn, dit blijft enkel een mysterie. De lift werd uiteindelijk de lift des doods genoemd omdat er door de lift zoveel slachtoffers zijn gevallen.

 

 

Uiteindelijk gingen de hulpdiensten in overleg en werd er besloten dat wij voor de Yeti niks meer konden betekenen. Hij zat echt vast. Er werd nog even met de Yeti gepraat, hij was het er niet mee eens dat we hem niet omhoog hielpen. Helaas was er geen andere optie meer en konden wij hem niet helpen. Huub beweerde later via twitter stellig dat hij zelf wel via de kabels omhoog zou klimmen. Na dit bericht hebben wij niks meer gehoord van Huub de Yeti. Het zou dus kunnen dat hij naar beneden is gevallen, het zou ook kunnen dat zijn telefoon gewoon leeg is. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.