Diefstal met een bijzondere afloop

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 22:59

Geschreven door: Rebecca Kiramman; Foto's door: Omstanders
VIJFHUIZEN - Een gekke situatie bij de Bahama Mamas vanavond. Ik sprak Thomas Huiskweek over de heropening van de stripclub aankomende woensdag. De club is het afgelopen half jaar niet veel open geweest en maakt nu officieel zijn doorstart. Thomas kijkt uit naar een knallende opening met veel muziek, drank en plezier.

 

Toen ik aan Huiskweek vroeg waarom de Bahama Mamas zo lang niet open was geweest antwoordde hij: ‘Ik ben met vervroegd pensioen geweest maar merkte dat de vakantie mij te saai was. Ik wilde weer terug naar het ondernemerschap en nachtleven. Dit heb ik voor elkaar gekregen met de hulp van een aantal mensen die mij dierbaar zijn, waaronder mijn collega's van Olympia en oude kennissen zoals Goro Takemura en mijn dansers en danseressen.' Thomas vertelde ook dat het doorstarten van de club niet altijd even makkelijk was, ze zijn nog druk bezig met de voorbereidingen.

 

 

Terwijl ik in gesprek was met Thomas hoorden wij buiten heel veel lawaai, het leek een soort autoalarm. ‘Shit, ik heb mijn bus met drank nog buiten staan.’ Zei Thomas. Hij sprintte samen met een bewaker naar buiten, ik ging er snel achter aan. Daar zagen we twee daklozen dozen uit de auto halen. De daklozen schrokken toen ze Thomas en de bewaker zagen en renden weg.

 

 

Na een korte achtervolging hadden Thomas en zijn beveiliger de twee dieven onderschept. De dieven zaten op de grond en waren emotioneel. Hierna volgde een lang en verdrietig gesprek. De daklozen vertelden dat ze de alcohol hadden gestolen omdat ze geen geld hadden om het zelf te kopen en de alcohol hun wel warm hield. Ondanks dat Thomas het niet waardeerde dat ze zijn spullen probeerde te stelen begreep hij dat ze niet veel keus hadden.

 

 

Als oplossing mochten de twee daklozen mee naar de Bahama Mamas en kregen ze een maaltijd en een koud biertje aangeboden. Zo konden ze bijkomen van hun drukke avond. Ze kregen zelfs het aanbod om te komen afwassen bij de Bahama Mamas om een zakcentje te verdienen.

 

Aankomende woensdagavond om 20:00 zal de Bahama Mamas officieel open gaan. Misschien zien we u dan!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.