Het spookt in Vijfhuizen?!

Gepubliceerd op 28 oktober 2023 om 21:14

Geschreven door: Frank Brouwer, Foto's door: Rebecca Kiramman en Frank Brouwer

VIJFHUIZEN -  Donderdagavond is er wat raars gebeurd in de mooie stad Vijfhuizen. Samen met Rebecca ging ik langs de Bahama Mama's om te kijken naar hun dranklijst. Wij wisten niet dat we die avond spoken zouden zien. Gelukkig zijn wij naast omroepmedewerkers ook ghostbusters. Ik deel onze ervaring met jullie.

 

Donderdagavond ging ik samen met Rebecca langs de Bahama Mama's om daar wat te bekijken. Terwijl Rebecca naar binnen ging bleef ik buiten wachten. Even later kwam Rebecca lachend naar buiten, er stond volgens haar een oma achter de bar. Ik ging naar binnen om te kijken en het was tegen mijn verwachtingen in echt waar! De oma was vriendelijk en begon een gesprek. Het was niet helemaal duidelijk waarom ze zo laat op de avond in een lege club achter de bar stond maar ze probeerde alcohol te verkopen. Ze had het er ook over dat als je minderjarig was dat je dan appelsap kreeg. Gelukkig waren er geen minderjarigen aanwezig en na even gepraat te hebben gingen we weer weg. Toen we buiten stonden kreeg ik een gek gevoel en ik liep weer terug naar binnen. Opeens was de vrouw verdwenen! We reden langs mijn appartement om spullen op te halen en toverden onszelf om tot ghostbusters. Rebecca had een camera mee en ik had een speciale meter om de activiteit van de spoken te detecteren. 

 

 

Bewapend met de meter en de camera gingen we naar binnen en zochten we naar aanwijzingen. Ook wat mensen van de groep Olympia kwamen binnen en zochten mee naar het spook. Opeens ging de meter af en deed de camera raar en zagen wij de oma die we eerder hadden gezien dansen bij een van de palen. Voordat we echt contact met haar konden maken verdween ze voor onze ogen. Niet veel later verscheen ze weer, dit gebeurde meerdere keren achter elkaar. Ze zei aan het begin niet veel maar was vooral druk met dansen. Na wat onderzoek doen kwamen we erachter dat oma hier vroeger werkte achter de bar en als danseres. Oma was een tijd geleden gestorven en haar geest kon nog niet naar de hemel of hel gaan omdat haar geest nog geen rust had gevonden, daarom zwief ze rond in de Bahama Mama's.

 

 

Oma gaf aan dat zij erg moe was en wou rusten, echter kon ze dit nog niet. Nadat we haar een paar juiste vragen hadden gesteld kwamen we erachter dat oma geen rust kon nemen omdat ze ooit een fout gemaakt had. Ze had alcohol verkocht aan iemand die minderjarig was. Oma is toen zo verdrietig geworden dat ze nooit meer kon rusten, tot de dag van vandaag niet. Oma moest dansen en serveren om geld te verdienen en zo hopelijk de fout te vergeten. Na een gesprek met de geest waarbij we een oplossing bedachten en probeerden te zorgen dat zij haar rust kon nemen besloten Rebecca, Koen de Wasbeer en ik een slaaplied te zingen voor oma. Oma stopte met dansen en viel in slaap op het podium. Zachtjes slopen we de winkel uit en achter mijn rug zag ik oma de lucht in zweven. Ze had haar rust gevonden en wij als ghostbusters hadden dit spookprobleem tot een einde gebracht. Later bleek dat de Bahama Mama's al langere tijd last had van spoken. Ze hopen dat dit probleem nu opgelost is. Vanwege het spokenprobleem is Bahama Mama’s namelijk al een lange tijd niet open geweest en ze hopen binnenkort een nieuwe start te kunnen maken. Van oma zullen ze niks meer merken, behalve de herinnering; een stapel brieven en een paar lege glazen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.