Locatie Waardetransport Opgerold Door Datalek!

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 22:24

Geschreven door: Frits Vehiglé, Foto's door: Frits Vehiglé

VIJFHUIZEN - Iets voor 8 uur 's avonds maakte de politie via twitter bekend dat zij een locatie hadden opgerold. Op deze locatie konden criminelen doormiddel van een datalek de locaties van waardetransporten achterhalen en zo deze overmachtigen. Wat de gevolgen zijn en vele andere vragen leest u in dit artikel.

 

Lang onderzoek

In december 2022 kwam de recherche van het politie korps Vijfhuizen achter de locatie maar ruim een halfjaar later vallen ze de locatie binnen. Waarom moest daar 7 maanden op worden gewacht? ''Onderzoek'', meldt de persvoorlichter ons; ''Wij moeten duidelijk bij de gemeente aan kunnen tonen dat dit daadwerkelijk op de locatie gebeurt, anders mag een inval niet. En in die tijd kan de politie deze locatie verder in de gaten houden''

 

Tijdens het onderzoek hadden ze ook zeker wat aan de locatie volgens 'OG persvoorlichter' Joey Barneveld; ''Het maakt voor ons alleen maar leuker om daadwerkelijk te weten waar ze die informatie vandaan halen''.

 

Herhaling niet te voorkomen

De fout waardoor de criminelen hiervoor binnen konden dringen in het systeem is gedicht volgens 01 Joey Barneveld, maar ''De persoon die dit heeft opgezet heeft al eerder een gat in het datalek gevonden dus of hij/zij dit opnieuw kan doen is mogelijk''. De persoon die dit heeft opgezet is nog op vrije voeten, onder andere omdat hij bij de verhuurder van het pand een valse naam had door gegeven. 

 

In ieder geval zit de recherche hiermee de middelgrote criminelen tegen. Of de criminelen een nieuwe locatie op gaan zetten zal de tijd leren. Maar tot dan; 'U hoort nog van ons!'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.