Chaos bij overval op grote bank

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 22:19

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Frits Vehiglé, Martijn de Jong
VIJFHUIZEN - Maandagavond werd de grote bank overvallen. Een bankoverval op zich is niet per se iets nieuws binnen Vijfhuizen, gezien de grootte van het criminele circuit. De grote bank wordt iets minder vaak overvallen maar alsnog staan er regelmatig overvallers binnen. Maandag was er een minder vaak voorkomende situatie, de bank werd namelijk overvallen door twee verschillende groepen.


Ik sprak Dennis Woeshoem over de situatie. De politie kreeg maandagavond een melding van een bankoverval. Zij gingen hier met spoed naar toe en daar aangekomen zagen ze grijze voertuigen bij de bank staan. Het bleek al snel dat er binnen meerdere overvallers rondliepen met grijze kleding aan. Zij hadden ook hostages bij zich. Deze hostages bevonden zich binnen in het gebouw. De politie had zich gepositioneerd voor de grote bank en ging in onderhandeling met de overvallers. De AWNB had de weg rondom de bank afgezet en stond paraat om eventueel te helpen. Tijdens de onderhandelingen gebeurde er iets geks. Opeens kwamen er meerdere mensen met zandgele outfits aan met grote wapens. De politie denkt dat dit leden waren van VTK en naar aanleiding van latere informatie is dit bijna zeker. De leden van VTK overmeesterden de politieagenten en namen controle over de situatie bij de grote bank. Zij stuurden later ook de agenten weg met de bedreiging dat als de agenten niet weggingen zij en de hostages in het gebouw werden doodgeschoten. Dennis vertelt dat als korps de situatie verlaten de veiligste optie was voor alle betrokkenen.

 

Toen een van de medewerkers van Omroep Vijfhuizen ter plaatse was op de situatie kwam hij opeens heel erg dicht bij de leden van VTK. In de chaos in de regen stond hij opeens vlak bij een lid. Deze persoon vroeg, met een wapen gericht op de medewerker, aan de medewerker van de Omroep of hij een statement wilde filmen. Helaas deed de camera van de Omroep medewerker het niet en hebben we de video niet kunnen redden. Gelukkig is het wel gelukt het audiofragment te redden. Die zal ik hieronder zetten. In het fragment wordt de groep die in de bank stond belachelijk gemaakt door de VTK leden. 

 

 

Uiteindelijk zijn de leden van VTK weggegaan met een helikopter, de leden van de grijs geklede groep gingen weg met hun eigen voertuigen. Het schijnt dat de groep die de bank aan het overvallen was hun buit heeft achtergelaten in ruil voor hun veilige vertrek. Wij hebben via anonieme betrouwbare bronnen gehoord dat de leden van VTK maandag ingrepen bij de grote bank was naar aanleiding van een aantal akkefietjes van de afgelopen dagen. VTK en de grijze groep waren bijdehand naar elkaar geweest en uiteindelijk is er bij een van de VTK leden een van zijn teelballen eraf geschoten. Hiervoor wilde VTK de groep terug pakken. Later kregen we bij de Omroep een ander geluidsfragment binnen gestuurd. Wij denken dat dit door de grijs geklede groep die in de bank stond gestuurd is. Hoe de groep wist dat de leden van VTK een geluidsopname hadden gemaakt is niet duidelijk. Het geluidsfragment dat vermoedelijk van de grijze groep komt zal ik hieronder zetten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.