Apen 'overvallen' winkel

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 21:38

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto door: Peter Celie

VIJFHUIZEN - Afgelopen zaterdagavond werd de politie gealarmeerd over een mogelijke winkeloverval in de grote smurfen shop. Toen ze daar aankwamen zagen ze twee apen in de winkel staan. Een van de twee had een mes vast. Op de melding kwam ook de ANWB en de ambulance af. Terwijl een agent contact probeerde te leggen met een boswachter om de apen op te halen besloot iemand van de ambulance een poging te doen tot communiceren met de apen. De ambulancier bleek een echte apenfluisteraar te zijn en het lukte hem redelijk om contact te maken.

 

Na even wachten, de boswachter lag al te slapen, kwam de boswachter aan bij de winkel. De apen werden naar buiten gelokt en toen kwamen de agenten erachter dat er nog twee mensen in de winkel stonden; Namelijk een man met een motorhelm op die een hostage vast had met een mes op zijn keel. De boswachter hielp de agenten te begrijpen wat het gedrag van de apen betekende.

 

De apen lieten onzeker gedrag zien, het leek alsof ze zichzelf geen houding konden geven. Toen later de overvaller, de man met de motorhelm, de benen nam volgden de apen hem. De boswachter rende samen met een paar agenten achter de twee apen aan terwijl de andere agenten achter de overvaller aan renden.

 

 

Tijdens de achtervolging van de overvaller was het gelukt de overvaller aan te houden toen het hem niet lukte achterop een motor te stappen. Het is de boswachter gelukt een van de twee apen te pakken nadat hij hem had gelokt met een banaan. De boswachter ruilde de banaan voor het mes van de aap en begeleidde de aap toen naar het politiebusje. De overvaller heeft een toepasselijke straf gekregen en de gevangen aap heeft een nacht in een kooi gespendeerd. De volgende dag werd hij opgehaald door de dierentuin waar hij vermoedelijk uit ontsnapt was. 

 

Een van de twee apen is nog steeds niet gevangen. Mocht je deze aap tegenkomen in de stad, bel dan meteen het noodnummer voor de politie en de boswachter. Je kan de aap herkennen aan zijn bruine kleur, behaardheid of het feit dat hij ‘oe oe a a’ zegt. Bij het finders keepers event van afgelopen donderdag waren ook al twee apen aanwezig. Het is onduidelijk of de apen in deze winkel dezelfde apen waren of dat er meer apen zijn ontsnapt in Vijfhuizen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.