Gijzeling Bij De Vanilla Unicorn!

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 22:46

Geschreven door: Frits Vehiglé, Foto's door: Frits Vehiglé

VIJFHUIZEN -  Eerder deze avond is er een groep criminelen de stripclub binnen gevallen en hebben daar een aantal inwoners gegijzeld, waarop de politie reageerde. Ik sprak met een aantal werknemers en de politie. Ik vertel jou hun verhaal!

 

De inval door de criminelen

 

Rond openingstijd van de stripclub is een groep criminelen met grote wapens gearriveerd bij de stripclub. Volgens een ooggetuige hadden zij zich in het groen gekleed 'Ze leken een beetje op broccoli, met van die groene helmen' verklaarde de eigenaresse . Zij waren op zoek naar een aantal medewerkers van de Vanilla Unicorn. Op het moment van binnentreding is een noodknop van de stripclub afgegaan die een melding maakte bij de politie.

 

De politie reactie was volgens een van de medewerkers; 'zeer slecht'. 'Ja ze kwamen inderdaad een beetje laat' ging de eigenaar verder. De politie kwam na 10 minuten pas aan op locatie; toen de criminelen al lang vertrokken waren. De DSI & AOT heeft vervolgens het gebied beveiligd, maar veel zin had het niet meer; er zijn 3 personen ontvoerd.

 

'La icona'

 

De stripclub is nog steeds in handen van een club die zich 'La icona' noemt, die word geleid de eigenaresse van de club; 'Fleur Potlood'. Of de criminelen het met de groep aan de stok hebben of dat er een andere reden is, is niet bekend.

Reactie politie

Later op op de avond heb ik gesproken met de gloednieuwe persvoorlichter; 'Peter C.' 

Peter benadrukte vooral dat hij vanwege een lopend onderzoek nog weinig kan prijs geven, wel kon hij melden dat alle die de personen inmiddels terecht zijn. 2 Personen zijn dood aangetroffen en de laatste persoon heeft het wel overleeft en is buiten levens gevaar.

 

Over het trage optreden kon hij weinig kwijt, behalve dat er vanwege een 'externe factor' extra veilig gewerkt moest worden.

 

Wordt vervolgd!

De persvoorlichter gaf wel aan dat als hij meer te melden had hij ons op de hoogte zou houden, dus zodra het onderzoek klaar is hoort het publiek mogelijk meer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.