Nieuwe Korpsleiding En -Kleding!

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 21:58

Geschreven door: Frits Vehiglé, Foto's door: Roy Molenaar & Frits Vehiglé

VIJFHUIZEN -  Gister, laat op de avond maakte Dex Jansen van het Politie Korps Vijfhuizen bekend dat hij stopt als eerste hoofdcommissaris. Wie worden zijn opvolgers? En wat betekend dit voor het korps? Ik ging in gesprek met korpsleiding Joey Barneveld en vroeg het hem!

Vertrek Dex Jansen

'Dex is op eigen initiatief vertrokken', luide het antwoord van Joey toen ik hem vroeg naar de voormalige 01. 'Er zijn wat dingen uit het korps gekomen, waardoor hij zelf de keuze heeft gemaakt om er mee te stoppen', wat voor 'dingen' er zijn gebeurd wilt Joey niet kwijt; 'Daarvoor moet je toch echt bij Dhr. Jansen zijn'.

 

Joey neemt zijn plaats in als 01, en ook Pieter Rijkhof - voorheen 03  - schuift een plaatsje op. En als nieuwe 03 schuift een oude bekende weer terug; 'Dennis Woeshoem'. De oude 01 van de politie was even - vanwege omstandigheden - terug gezakt als minder actief lid van het korps. 

 

'Geen gewone 03?'

Dennis zal functioneren als een vervanger, hij zal tijdelijk de functie van 03 bekleden! Tot er een andere kandidaat is gekozen/gevonden. 'Dit kan een paar weken zijn, of een paar maanden. De tijd zal het leren!'

 

 

Taken uitbesteden

'De taken van mij en pieter zullen bijna niet veranderen' zegt Joey, 'maar niet alle taken zullen langer bij de korpsleiding blijven liggen'. 

We willen bepaalde gedeeltes van het korps de leiding uithanden geven, zodat er altijd iemand is die een beslissing kan nemen, omdat er niet altijd korpsleiding is...

Nieuwe kleding!

Ook heeft de politie nieuwe kleding binnen gekregen. 'We hebben er ook wel lang op moeten wachten, maar dan heb je ook wat...' zei de nieuwe 01 over de nieuwe politie kleding. 

 

Hij benadrukte vooral de hulp van de gemeente er in.  'Ze hebben een grote rol gespeeld in het onderhandelen met de leverancier'. Een mooie aanpassing van deze nieuwe uniforms is dat je de rang van een agent op zijn schouder kan zien. Zo weet je dus altijd met welke rang agent je te maken hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.