Moeizame Rechtzaak Heeft Een Verassende Uitkomst!

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 21:03

Geschreven door: Frits Vehiglé, Foto's door: Frits Vehiglé

VIJFHUIZEN -  Afgelopen middag heeft er een rechtszaak plaatsgevonden. Een burger, Ties Winter, klaagt de politie aan voor onjuist handelen. Koos Busters klaagt namens meneer Winter, Henk Steen van het politie korps Vijfhuizen aan voor het onnodig oppakken van zijn client. Wij waren aanwezig en vertellen jou wat er is gebeurd!

Om 2 uur 's middags begon de rechtszaak tegen het korps, in specifiek tegen brigadier Henk Steen. Meneer Winter is op 3 augustus aangehouden bij het casino voor een openstaand signalement. Aangekomen op het hoofdbureau bleek hier onvoldoende bewijs voor te zijn. Koos zei hierover in zijn eindpleidooi; 'Dat het ook nog wel over een stukje trots kon gaan'. Henk Steen wilde Ties niet voor niets hebben opgepakt en dus veroordeelde hij hem 'maar' voor hinderlijk ophouden & negeren van een ambtelijke vordering.

 

Dat zou niet waar zijn volgens het Korps; 'Hij heeft volgens protocol gehandeld en er is niets fout gegaan tijdens zijn veroordeling'. 

Wat nog wel opmerkelijk is te noemen is het aantal interrupties; omdat er tijdens het aanhoren van getuigen bezwaar gemaakt mag worden, en dat werd ook veel gedaan! Tijdens het aanhoren van de getuige is er bijna 50 x bezwaar aangemaakt; Vooral over suggestieve leidende vragen.

 

Nadat er 3 uur lang vragen zijn gesteld door beiden partijen, raakte de rechtszaak een eind punt; 'Eindelijk' volgens een toeschouwer. En de rechter deed enkele uitspraken, die neerkomen op het volgende:

Uitslag:

Alhoewel Koos excuses eiste werd dat niet opgelegd, disciplinaire acties voor Henk werden niet opgelegd omdat de rechter daar geen zeggenschap over heeft, de rechter drukt echter wel aan op naar de protocollen naar te kijken waardoor meneer Winter is aangehouden.

Tijdens en na de rechtszaak was Omroep Vijfhuizen live via het Twitch account van een van de medewerkers. Deze kan je terug kijken via deze link.

 

 

Interview Politie Korps Vijfhuizen

 

Interview Koos Busters

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.