Een Kijkje In Het Advocatenbureau

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 om 19:55

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN -  Voor iedereen die wel eens een advocaat nodig heeft is Koos Busters niet meer weg te denken uit de stad. Regelmatig staat zijn herkenbare bedrijfsauto weer bij het hoofdbureau van de politie. Koos is al een lange tijd actief als advocaat en heeft sinds ongeveer 4 of 5 maanden zijn eigen advocatenbureau opgestart: 'Koos Busters advocaten en partners'. Ik kreeg een exclusieve rondleiding en had een gesprek met Koos over hoe het in dit bedrijf aan toe gaat.

 

 

Als je aan Koos vraagt waar Koos Busters advocaten en partners voor staat zal hij je waarschijnlijk de kernwoorden van het bedrijf vertellen. Dat zijn: Betrokkenheid, alertheid, nauwkeurigheid, kennis, robuustheid, onderzoek, vastberadenheid, efficiëntie, responsiviteit en samenwerking. Dit kenmerkt hoe er binnen het advocatenbureau gewerkt wordt. Het bedrijf begon klein met alleen Koos als advocaat. Inmiddels bestaat het advocatenbureau uit vijf advocaten en een rechter. De rechter is natuurlijk wel onafhankelijk. Ze hebben sinds anderhalve maand ook een nieuw pand gesubsidieerd gekregen van de gemeente, een voormalig politiebureau. Hier zijn zij ontzettend blij mee. Wat ook een fijne ontwikkeling is voor het advocatenbureau is dat je tegenwoordig via SMS al contact met ze op kan nemen. Dit werkte voorheen niet zo maar je kan nu dus een bericht sturen om contact met ze op te nemen.

 

 

Koos Busters advocaten en partners specialiseren zich in civiel recht. Onder civiel recht vallen problemen tussen burgers en andere burgers of burgers en bedrijven. Je zou dus Koos kunnen berichten wanneer iemand opzettelijk je auto aanrijdt op blokkenpark of wanneer je wordt opgelicht door een bedrijf. Verder wordt het advocatenbureau vooral veel gevraagd voor hulp in het strafrecht, zaken tussen burgers en politie. De baan van Koos en zijn advocaten begint wanneer iemand juridische hulp nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer hij of zij is opgepakt. Wanneer zij dan worden ingeschakeld helpen zij de cliënt in de verhoren en proberen zij de cliënt volgens de wet bij te staan. Zij kijken ook of de politie zich wel aan de regels houdt en hun cliënt zijn rechten voldaan worden. Verder zijn de advocaten ook gespecialiseerd in een aantal andere zaken zoals opmaken van papierwerk, bemiddelen van iemand met een signalement het doen van audits, notariszaken en documentatie van belangrijke zaken.

 

 

Het advocatenbureau is op dit moment nog hard op zoek naar nieuwe advocaten. Als je interesse hebt kan je contact opnemen met Koos Busters om een sollicitatie te doen. Hij zorgt ook dat alle nieuwe advocaten goed opgeleid worden. Je start als stagiair en je bent pas een volledige advocaat wanneer je een opleiding hebt gevold en een eed hebt afgelegd. Het eerste deel van de opleiding bestaat uit theorie en daarna een toets. Als je die hebt gehaald krijg je nog praktijkles, in een soort rollenspel worden verhoren uitgespeeld en kan de stagiair zijn voortgang laten zien. Wanneer de stagiair er klaar voor is wordt er een praktijkexamen uitgevoerd, een echt verhoor op het hoofdbureau. Als de nieuwe advocaat hiervoor slaagt kan hij of zij de eed afleggen en zijn geleerde kennis toepassen in de praktijk.

 

Op dit moment heeft Koos Busters een rechtzaak op de agenda staan. Niet zo lang geleden heeft Koos nog een rechtzaak gewonnen voor een prominente man van de stad. Aankomende vrijdag op 1 september zal de volgende clash tussen Koos Busters en het korps politie Vijfhuizen plaats vinden. Of deze rechtzaak open zal zijn voor publiek is helaas nog niet duidelijk, hierover volgt later meer informatie.

 

Edit 1-9-2023:

De rechtzaak is verplaatst naar zaterdag 2 september om 14:00. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Koos Busters
9 maanden geleden

Wat een top artikel!

jackblack
9 maanden geleden

lekker bezig