Vanilla Unicorn verkocht!

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 22:55

Geschreven door Frank Brouwer, Foto's door Frank Brouwer

VIJFHUIZEN - Vanavond was de veiling van de Vanilla Unicorn.Dit werd gehouden in het
gemeentehuis van onze mooie stad door Xavier Rodenburg. De veiling vond plaats om 20:00.
Wij waren aanwezig bij deze veiling en vertellen u hoe deze verliep en geven u meer informatie over de veiling en de verkoop.

In het begin was het nog erg rustig toen wij aankwamen, al snel kwamen de eerste kopers en
toeschouwers. Ik sprak allereerst Xavier Rodenburg, hij zei: “Ik vind het jammer dat er zo weinig mensen geïnteresseerd zijn in de Unicorn, er zullen maar 3 groepen gaan bieden op het pand."
De groepen die geïnteresseerd waren in de Unicorn zijn: “La Icona, Reznikov en Xavier zelf.”
Xavier verwacht zelf dat er een redelijk publiek aanwezig zal zijn voor de verkoop van de Unicorn, hij hoopt dat de bieders er wat moois van zullen maken.


Om 20:01 kwamen de eerste bieders de zaal binnen en ook een grote groep van publiek was
aanwezig voor de veiling.


Toen iedereen in de zaal zat vertelde Xavier aan het publiek dat Reznikov zich last minute hadden teruggetrokken uit de bieding en dat de veiling tussen Xavier en Fleur zal gaan van de groep La Icona. Nadat er wat gezeur was in het publiek over dat de veiling zo weinig partijen had begon de bieding met Fleur. Zij gaf het startbod van twee en een half miljoen. Al snel gingen de partijen hoger in de bedragen. Op een bepaald moment zei Xavier dat zijn laatste bod drie miljoen zou zijn. Nadat Fleur hierover heen ging en er een beetje druk uit het publiek kwam gingen de twee verder met bieden.


De twee gingen nog even door tot het winnende bod van Fleur, 3.6 miljoen, werd vastgesteld als het hoogste bod en Xavier zich terugtrok uit de veiling. Nadat Fleur het flinke bedrag van 3.6 miljoen had betaald gaf ze nog een speech en bedankte zij het publiek voor de aanwezigheid en de felicitaties. Hierna spraken wij even met Fleur zelf en vroegen
we haar wat de plannen waren en hoe de toekomst van de Unicorn eruit zal gaan zien.

Fleur wilde eerst de Unicorn gaan gebruiken voor haar groep zelf. Toen ze erachter kwam dat het bedrijf een business plan moest hebben en open moest zijn voor publiek moest ze haar plan aanpassen. Fleur en haar groep zijn van plan meerdere mensen aan te nemen en er dan een heel open bedrijf van te maken voor zowel publiek als personeel. Ze zijn ook van plan om
openingsavonden te hebben met bepaalde thema’s die elke keer zullen verschillen. “Als je naar
binnen wil moet je minimaal 18+ zijn en anders moet je onder begeleiding van een volwassen
persoon naar binnen gaan” vertelde Fleur ons ook nog. Als ander punt voor de toekomst zei Fleur dat ze met VIP-kaartjes willen gaan werken en hiervoor dan aparte ruimtes in de Unicorn voor gebruiken. Ook wil ze speciale VIP evenementen organiseren binnen het pand. Verder willen ze het mogelijk maken om de stripclub te verhuren aan groepen die een privé locatie zoeken. Fleur eindigde het gesprek met de slogan: "Voor een leuke avond moet je zeker naar de Unicorn komen.”


Nadat de veiling voorbij was hebben we nog met een paar leden van de groep Reznikov een
gesprek gehad over waarom ze zich hadden teruggetrokken uit de veiling. We spraken met T. Winter over de situatie. T. Winter legde aan mij uit dat ze zich hadden teruggetrokken uit de veiling omdat ze bezig zijn met andere zaken waarvoor ze het geld hard nodig hebben. Wel vertelde hij dat ze positief uitkijken naar mogelijke samenwerkingen met de Vanilla Unicorn in de toekomst. Hij zal binnenkort een gesprek hebben met de nieuwe eigenares van de unicorn en hoopt hierbij tot een goede
conclusie te komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.