Brand In het Ziekenhuis

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 20:17

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Roy Molenaar

VIJFHUIZEN -  Wanneer de kat van huis is… Nikita, de leidinggevende van de ambulance, is al een paar dagen op vakantie en het is duidelijk dat zonder haar alles toch net iets minder op rolletjes loopt. Toen dinsdagavond Roy en Kees, volgens hunzelf de beste ambulance medewerkers ooit, hun dienst draaiden hebben zij het voor elkaar gekregen brand te stichten in het ziekenhuis.

 

Vroeg op de avond stond Nick Peters bij de ANWB voor een reparatie aan zijn auto, de mitsubishi eclipse. Roy en Kees kwamen toen binnen, zij hadden ook een reparatie aan hun auto nodig. Beide wagens moesten even wachten want er was nog geen werknemer van de ANWB aanwezig. Toen de medewerker eenmaal binnen kwam en de kofferbak open deed van de auto van Nick keken de ambulancemedewerkers raar op. In de auto zaten twee NO2 flessen. Zij zeiden dat de flessen die in de auto van Nick zaten verdacht erg leken op flessen die bij hun gestolen waren. Een paar dagen geleden was er namelijk ingebroken bij het ziekenhuis. Toen Roy en Kees Nick beschuldigden van deze diefstal reageerde Nick dat hij de flessen van Benny’s OMW had. Daar hadden zij ze in zijn motor gezet. De flessen hadden geen medisch doeleinde maar het doel om zijn auto sneller te maken, legde hij uit. Roy en Kees geloofden hier niks van en belden de politie. 

 

 

Toen de politie was gearriveerd hebben zij even gekeken naar de auto. De ambulancemedewerkers waren er stellig van overtuigd dat Nick de flessen overgekocht zou hebben van de dief van een paar dagen geleden. Er werd gekozen om naar Benny’s te rijden en daar het onderzoek te vervolgen. Een medewerker van de ANWB heeft de auto van Nick naar Benny’s getakeld. 


Bij Benny’s keken de medewerkers raar op. Zij konden niet meteen vertellen wat er aan de hand was met de flessen en waar ze vandaan kwamen. Na goed onderzoek met zaklampen en verrekijkers zagen zij de fabrikant op de flessen staan en kwamen zij erachter dat de flessen in de auto een andere fabrikant hadden dan de flessen van het ziekenhuis. Toen iemand vroeg waar de ambulance de flessen NO2 voor gebruikten vertelden zij dat zij het gebruikten als lachgas voor operaties. De personen die hier vraagtekens bij hadden kregen te horen: ‘Ga je nou onze werkwijze in twijfel trekken?’

 

Bij Benny's opperde iemand dat ze beter de flessen van het ziekenhuis konden markeren, om meer misverstanden te voorkomen. Dat vonden de heren een goed idee en ze bedachten dat ze dat wel even gingen regelen. Dit deden ze door in de operatiekamer met een drilboor een markering in de fles te zetten. Eigenlijk wilden ze ZKH in de fles graveren maar voordat ze de volledige letters in de fles hadden staan ging het fout. Er kwam een steekvlam uit de fles en de operatiekamer stond opeens in de fik. Snel vluchtten ze uit de operatiekamer. Ze konden nog wel snel een foto maken voor twitter en gingen toen buiten staan wachten op hulp. Snel kwam Emma, samen met mij, aangesneld om de brand te blussen. Dit ging gelukkig vrij gemakkelijk en er vielen geen gewonden.

 

Ondanks dat de onschuld van Nick bewezen is twijfelen Roy en Kees nog steeds of de flessen in zijn auto toch niet van het ziekenhuis waren. Voortaan zullen ze hun flessen hopelijk beter markeren, alleen misschien dit keer zonder brand te stichten. Ik wil wel graag nog een keer benoemen dat Roy en Kees hard hun best doen bij de ambulance. Wanneer Roy en Kees geen spoedmeldingen hebben zijn ze ook beschikbaar voor het tatoeëren van wenkbrauwen (op eigen risico). 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.