Meer Wildleven In Vijfhuizen

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 21:42

Geschreven door Rebecca Kiramman, Foto's door Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN - De afgelopen weken is de populatie van wildleven extreem gestegen. Het is niet helemaal duidelijk waarom de dieren onze kant op zijn gekomen maar er worden steeds meer verschillende dieren gespot. Dit wekt veel interesse op bij de inwoners van Vijfhuizen. De dieren worden veel besproken en opgezocht.

 

 

Ik sprak verschillende inwoners over hun ervaringen met de dieren. Zo vertelde Martijn de Jong, agent in Vijfhuizen, over een recente aanvaring die hij had bij het platteland. Hij zat in een achtervolging toen er opeens een koe de weg op liep. Martijn kon de koe niet meer ontwijken en kreeg de koe vol op zijn voorruit. Zelfs zijn ruitenwissers konden de koe niet van de ruit krijgen en hij moest de achtervolging daardoor opgeven. Hendrik Jans, die bij het gesprek stond, zei dat Martijn dan in ieder geval een gratis biefstuk had gekregen. Martijn kon beamen dat dat inderdaad dan wel weer een voordeel was. Het gebeurt regelmatig dat een dier onder of op een motorkap belandt, het is te merken dat de inwoners van Vijfhuizen hun rijstijl nog op de dieren aan moeten passen.

 

 

Zelf heb ik ook meerdere aanvaringen gehad met de wilde dieren. Zo ben ik vlakbij de begraafplaats aangevallen door een wild zwijn, wat uitliep op een hele chaotische achtervolging. Ik weet zelf ook nog steeds niet hoe dat wilde zwijn daar terechtkwam. Er zijn ook mensen die last hebben van de honden in Vijfhuizen. De honden zijn een stuk agressiever geworden de laatste tijd. Zeker in bepaalde beruchte buurten zoals Grove Street vallen de honden snel onschuldige burgers aan. 

 

 

Ik heb de afgelopen dagen ook onderzoek gedaan in het wild om te kijken naar de nieuwe dieren. Tijdens dit onderzoek heb ik vooral veel konijnen, herten en koeien gezien. Af en toe zat er ook een ander dier tussen, zoals een wild zwijn, een meeuw of een wolf. Het is wel belangrijk om uit te kijken voor de nieuwe roofdieren in de stad. Behalve de bijtende honden zijn er ook bergleeuwen tevoorschijn gekomen. Deze zijn erg verraderlijk en het is aan te raden afstand van de dieren te houden.

 

 

In de zee zijn nieuwe dieren te zien. De vissers van Vijfhuizen hebben al ontdekt dat er nieuwe vissen de kant van Vijfhuizen zijn op gezwommen. Zo zijn er nu ook kreeften, tonijnen, makrelen en haringen te vangen. Tijdelijk waren er ook orka’s te vangen, deze zijn nu gelukkig weer weggezwommen. Wanneer je wilt gaan duiken moet je je ogen open houden voor haaien. Als een haai eenmaal weet waar je zwemt en als hij honger heeft heb je geen kans meer om van de haai weg te zwemmen. De haai cirkelt rondjes om zijn prooi en valt dan aan. Ik denk dat menig persoon hier nachtmerries van gaat krijgen!

 

Heb jij iets bijzonders meegemaakt of gehoord waarvan jij vindt dat het in de krant moet? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.