Te Koop: Vanilla Unicorn

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 21:27

Geschreven door Rebecca Kiramman, Foto's door Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN - Vanavond om 20:00 was er een grote bijeenkomst in het gemeentehuis. Deze bijeenkomst ging over de verkoop van de Vanilla Unicorn. Veel mensen waren hier geïnteresseerd in en al snel was de zaal gevuld met nieuwsgierige inwoners. Xavier, voormalige directie van de CCD, gaf toelichting over de verkoop van het pand.

 

 

Iets voor acht uur was de zaal van het gemeentehuis al redelijk gevuld. Verschillende groepen geïnteresseerden hadden zich verzameld. Toen Xavier eenmaal binnen kwam was iedereen stil. Xavier bedankte iedereen voor hun aanwezigheid en vertelde over hoe de Vanilla Unicorn er nu uitziet, hoe je de Vanilla Unicorn kan kopen en hoe je dit voor je kan zien. 

 

Over ongeveer twee weken zal de Vanilla Unicorn in de verkoop gaan. De verkoop zal door middel van bieden verlopen. Het startbedrag van de bieding zal 2,5 miljoen euro zijn. Niet iedereen kan zomaar bieden op het pand. Er wordt verwacht dat alle geïnteresseerden eerst uitleggen wat hun plannen zijn met de Vanilla Unicorn. Hier is voor gekozen omdat de verkoper van de Vanilla Unicorn graag wil dat er een plan is met het bedrijf.

 

De aankomende twee weken krijgt iedere geïnteresseerde de kans om een businessplan te schrijven. Dit businessplan moet je naar Xavier sturen. Hij zal het plan lezen en eventueel feedback geven. Wanneer je businessplan wordt goedgekeurd krijg je van Xavier een nummer waarmee je tijdens de verkoop kan bieden. Als jij geen businessplan schrijft of je businessplan niet wordt goedgekeurd maak je dus geen kans op het kopen van het bedrijf.

 

De geïnteresseerden aan het wachten op de rondleiding

 

Het bedrijf kan drie verschillende directieleden hebben. Verder kunnen er meer rollen vervuld worden binnen het bedrijf, zoals medewerker, stagiair en danser. Hoe dit precies ingevuld wordt kan besloten worden door de nieuwe eigenaren. Iedere werknemer van de Vanilla Unicorn zal 150 euro per kwartier betaald krijgen. Er wordt verwacht van de nieuwe directie dat zij een manier bedenken hoe zij de kluis kunnen vullen en hun medewerkers verder kunnen betalen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden hiervoor. 

 

Mensen die al een andere baan hebben hoeven zich geen zorgen te maken. Je kan naast je huidige baan ook medewerker of zelfs directielid worden van de Vanilla Unicorn. Dit geldt ook voor overheidsbanen!

 

Er zijn niet veel wijzigingen gedaan aan de buitenkant of de binnenkant van de Vanilla Unicorn. Mensen die al eerder binnen zijn geweest zullen weinig nieuwe dingen zien. De Vanilla Unicorn heeft een eigen kleedkamer, een kluis en de bekende stripperpalen. Wat wel nieuw is is een werkende DJ Booth. Deze kan je zelf gebruiken door middel van Youtube linkjes. Dit werd tijdens de rondleiding ook meteen uitgetest en het nummer ‘Never Gonna Give You Up’ werd keihard afgespeeld.

 

 

De bekende bar heeft ook een extra functie erbij. Je kan met een telefoon bestellingen opnemen en die zelf maken achter de bar. Hier kan je geld mee verdienen door de drankjes of snacks af te rekenen bij de kassa (dit is vergelijkbaar met wat je kan doen bij ‘De Dronken Taco’). Je kan niet zomaar aan de slag met het maken van cocktails, je zal eerst je handen moeten wassen en je zal regelmatig de nieuwe ijsblokjesmachine nodig hebben. Er zijn ook twee nieuwe snacks die je kan maken in de keuken, deze snacks zijn uniek en alleen beschikbaar bij de Vanilla Unicorn. De ingrediënten voor in de keuken kan je bij een speciale groothandel halen en daarna kun je deze bewaren in de koelkast die te vinden is in de keuken. 

 

 

Bij het bedrijf hoort ook een garage met twee verschillende soorten voertuigen. Er is een bestelbusje met een sticker van de Vanilla Unicorn erop, deze zal handig zijn voor het ophalen van de bestellingen. Ook is er een limousine, deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het ophalen van VIP klanten. De wagens kunnen helaas niet op slot.

 

Als je vragen hebt of meer informatie wilt kan je Xavier Rodenburgs benaderen. Ik ben benieuwd op welke manier de Vanilla Unicorn gebruikt zal worden en wie het bedrijf gaat kunnen bemachtigen. Daarover horen we later vast meer.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.