Politie Gegijzeld Door Criminelen

Gepubliceerd op 28 juli 2023 om 21:12

Geschreven door Rebecca Kiramman, Foto's door Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN - Woensdagavond deed zich een gekke situatie voor. Omstanders zagen meerdere personen het hoofdbureau van de politie betreden. Zij hadden politieagenten bij zich die zij met een wapen onder dwang hielden. Mensen die vroegen wat er aan de hand was werden weggestuurd en verteld dat de omgeving op dat moment niet veilig was. Een aantal mensen keken vanaf een dak in de buurt naar de commotie. 

 

Een dag later sprak ik Joey over de situatie. Hij was bij de gijzeling aanwezig en vond het goed om mij het verhaal uit te leggen.

 

Het begon bij een melding van een winkeloverval. Het korps ging hier zoals op af met 5 of 6 agenten. Toen zij bij de winkel aankwamen was er iets ongebruikelijks aan de hand. Er waren geen overvallers te bekennen. De agenten riepen dat iedereen naar buiten moest komen maar kregen geen reactie. Toen zij vervolgens niks hoorden gingen zij naar binnen. Daar werden ze opeens aangevallen vanuit alle hoeken. Ze waren in de val gelokt. Er was geen weg meer uit voor de agenten, ze waren omsingeld door ongeveer 5 criminelen. Ze werden geboeid en meegenomen naar het hoofdbureau, wat nog een redelijke opgave was. 

 

Eenmaal aangekomen bij het hoofdbureau werd niet zo vriendelijk aan de agenten gevraagd of zij de kluis van de recherche open konden maken. De ontvoerders waren namelijk op zoek naar zakjes buskruit die in die kluis zouden liggen. Tot hun spijt bleek dat de kluis al geleegd was. De zakjes buskruit waren spoorloos verdwenen en de enige buit die meegenomen kon worden was een appel, 3 lockpicks en een voucher voor een draai aan het rad in het casino. 

 

De agenten werden meegenomen naar het dak waar nog meer onderhandeld en gepraat werd, tot uiteindelijk de criminelen ervandoor gingen. Zij hadden een medewerker van RTV gedwongen hun te helpen en konden wegvliegen met een helikopter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.