Aanpassing Wetboek

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 22:27

Geschreven door: Rebecca Kiramman, Foto's door: Rebecca Kiramman

VIJFHUIZEN Zoals u misschien al heeft gelezen zijn er vanavond een paar aanpassingen in het wetboek van Vijfhuizen gedaan. Deze aanpassingen gaan per direct in en zullen invloed hebben op uw dagelijks leven binnen Vijfhuizen. Wij lichten u in over wat de aanpassingen zijn en wat voor invloed dit op u zal hebben. 

 

 

Ten eerste is er een nieuwe wet toegevoegd. Vanaf nu is het besturen van vlieg- of vaartuigen zonder bewijs van vaardigheid strafbaar. Als je een vliegtuig bestuurt zonder dat je een vliegbrevet bezit kan dit leiden tot celstraf, taakstraf en/of inbeslagname van het voertuig. Voor het besturen van een vaartuig zonder vaarbewijs zijn de straffen lichter; een geldboete en/of inname van het voertuig.

 

Verder zijn er ook een paar wijzigingen gedaan aan de wet over het opleggen van een WOK-status. Er zijn nu meer criteria die ervoor kunnen zorgen dat je een WOK-status op je voertuig krijgt. Sneeuwkettingen of rupsbanden gebruiken wanneer er geen sneeuw of winterse omstandigheden zijn kan je nu een WOK-status opleveren. 

 

Slecht nieuws voor de autoliefhebbers onder ons, er zijn ook nieuwe regels voor de zijruiten van auto’s in de stad. Vanaf nu moet niet alleen de voorruit maar ook de zijramen van de auto 55% lichtdoorlatend zijn. Dit zodat de bestuurder herkenbaar blijft. Als jouw auto niet aan deze eisen voldoet kan je hiervoor ook een WOK-status op de auto krijgen. Benny’s zal het waarschijnlijk druk krijgen de komende dagen met het herkleuren van de ruiten, aangezien donker gekleurde ruiten populair zijn in de stad.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.