De Ontvoering Van Joseph Civello - Een Levensgevaarlijke Avond

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 17:50

Geschreven door Rebecca Kiramman & Oliver Vissers, Foto's  door Rebecca Kiramman.

VIJFHUIZEN - Vrijdagavond 7 juli was een hectische avond voor het politiekorps en de ambulance van Vijfhuizen. De zoektocht naar Joseph Civello, de vermiste man van 42 jaar die recent met pensioen is gegaan bij VTK, liep niet helemaal zoals verwacht. Wij, Oliver en Rebecca, gingen mee met de zoektocht en vertellen jullie meer.

Om 19u30 verzamelden verschillende overheidsinstanties samen met de vrijwillige zoekers bij de vuurtoren ter hoogte van Sandy Shores. Daar werden eerst instructies gegeven door de politie waarna de zoektocht kon beginnen. Er waren drie verschillende zoekgroepen aangesteld. Twee daarvan trokken met de 4x4 de bergflanken op. Een derde groep ging op zoek op het water. Ook de politieheli werd ingezet om alles in goede banen te kunnen leiden en naar Joseph te zoeken vanuit de lucht.

 

Oliver ging mee met het team op het water en checkte elk klein eilandje net voor de kust van Vijfhuizen. Helaas zagen zij niet veel op de eilanden. Rebecca was mee met een van de teams in de bergen. Behalve wat contant geld op de grond werd daar ook niks gevonden. Het andere zoekteam had wel wat belangrijks gevonden, een verdacht voertuig. Na een kentekencheck bleek het voertuig van de heer Civello te zijn. Joseph zelf was op dat moment nergens meer te bekennen. 


Ondertussen had de politieheli ook iets verdachts gezien. Zij zagen dat de leden van de Boneriders Motorclub op het water waren. De leden hadden eerder gezegd dat zij zouden helpen met het zoeken naar Joseph maar hadden verteld dat zij zelfstandig op zoektocht gingen. Ondanks dat zij zeiden dat ze niks hadden gevonden klopte er iets niet. Er stonden maar drie motoren aan de kant maar er zaten 4 mensen in de boot. 

Terwijl de politie aan het overleggen was over de verdachte situatie werd er een tweet gepost door Preston Mcgee, een lid van de Boneriders Motorclub. In de tweet stond: “You want Joseph? The thing you might get is his corpse!”. Niet veel later werd er ook een foto gepost van Joseph. Het was duidelijk dat de criminele groep Joseph gegijzeld had en dat de vermoedens over de boot waar waren. Verschillende politie- en ambulanceboten startten de achtervolging, samen met de helikopter.

Na een intense achtervolging kapseisde de boot van de Boneriders. De inzittenden van de boot verdeelden zich over de twee ambulanceboten. Net toen iedereen dacht dat alles goed en wel afgelopen was, werd er een mes op de keel van Oliver gezet en werd hem opgedragen om richting Cayo Perico te varen. Oliver kon niks anders doen dan luisteren naar de leden van de motorclub.  Al snel wisten de andere boten en de heli wat er aan de hand was en zij startten meteen een nieuwe achtervolging. In deze achtervolging lukte het de politie om een lid van de motorclub, Len BossMUIL, op te pakken. 

 

Toen we arriveerden op het eiland stapten de overgebleven twee leden van de Boneriders  samen met de heer Civello in in een 4x4. Ze beleven tien minuten lang rondcruisen op de luchthaven van Cayo, en namen daarbij ook een hostage mee, namelijk Izzy van Gisteren. Het was niet duidelijk voor de politie of de motorclub Joseph als hostage hield of dat Joseph vrijwillig mee ging met de motorclub. De groep verdween in de bossen van Cayo Perico. 

 

Later bleek dat ook voor de Boneriders de avond hectisch was. Zij zijn tussendoor een van hun leden verloren. Dit lid was zonder gordel in de 4x4 gestapt en is uit de auto gevlogen toen zij wegreden voor de politie. Door dit ongeval is hij overleden. 

 

De politie ging met man en macht op zoek naar Joseph en Izzy. Tot overmaat van ramp crashte de politiehelikopter neer op het eiland door het extreme verschil in luchtdruk. De ambulance was meegegaan met de politie op het eiland. Toen zij onderweg waren naar een medische melding van een van de agenten stopten zij om hun auto te repareren. Dit was toevallig naast de schuilplaats van de Boneriders. Voordat zij het door hadden was er een wapen op ze gericht. Oliver reed zo snel mogelijk weg van de dreiging, de Boneriders zette de achtervolging in. Zij beukten met hun auto tegen de wagen van de ambulance waardoor deze het begaf. 

Rebecca was ondertussen samen met twee politieagenten verscholen in een grote schuilplaats. Ook het lid van de Boneriders die was gevangen door de politie was daarbij. Het doel van de politie was om in ieder geval Izzy terug te krijgen. Het liefst wilden zij ook Joseph redden maar de motorclub was het daar niet mee eens. Zij probeerden zelfs binnen te vallen bij de politie om zelfstandig Len te redden. Dit is ze niet gelukt en de politie en de motorclub gingen uiteindelijk over in onderhandelingen.

 

De onderhandelingen verliepen moeizaam. Preston wilde niet meegeven met de politie en ook Joseph zelf gaf aan dat hij bij de motorclub wilde blijven. De politie geloofde niet dat Joseph dit echt wilde en ging ervanuit dat Joseph dit zei vanwege zijn fragiele mentale staat. Uiteindelijk hebben de Boneriders Izzy vrijgelaten. Zij was blij weer vrij te zijn en gaf aan dat de Boneriders haar niet goed hadden behandeld. Izzy mocht niks zeggen van de Boneriders en was bedreigd. Gelukkig staat ze nu weer op vrije voeten maar deze ontvoering heeft wel impact op haar gehad. 

In de tussentijd verlieten de leden van de Boneriders het eiland samen met Joseph. De politie had de DSI opgeroepen en eenmaal aangekomen bij Vijfhuizen begon voor de derde keer op de avond een zoektocht naar Joseph Civello. Het lukte de politie om de telefoon van Civello te traceren naar het pand van de Boneriders Motorverkoop. Met hoge spoed ging de politie hierheen en het lukte de politie om Preston Mcgee aan te houden. Helaas hadden zij nog steeds Joseph niet gevonden. Opeens zagen zij hem, hij was in de motorverkoop.

 

De politie wilde naar binnen gaan maar de deur van de moterverkoop zat op slot. Civello had de politie gezien en riep bij de deur: ‘I want to be free, I want to be a bonerider!’ Dit herhaalde hij meerdere keren. Joseph kon zelf de deur niet open doen aangezien hij geen sleutel had. Uiteindelijk lukte het de politie om Preston over te halen om de deur open te doen en kon de politie Joseph meenemen voor een medische checkup. 

 

Het was nog lastig om Joseph zover te krijgen om mee te werken voor het onderzoek in het ziekenhuis. Hij deed meerdere pogingen om te ontsnappen en probeerde voertuigen te stelen om weg te komen. Ook herhaalde hij steeds zijn woorden: 'I want to be free, I want to be a bonerider!’ Uiteindelijk lukte het om Joseph te onderzoeken. Op een paar blauwe plekken na was hij lichamelijk oke. Het lijkt wel alsof Civello gehersenspoeld is door de grote hoeveelheid drugs in zijn lichaam en de manipulatie van de leden van de Boneriders. Helaas kon de politie hier niks mee en hebben zij Civello weer vrijgelaten. Het is onduidelijk wat zijn plan nu is maar ik twijfel niet dat we zijn naam vaker gaan horen.

 

Preston en het andere lid van de Boneriders zijn aangehouden voor vrijheidsberoving van andere burgers, illegaal wapenbezit en voor het vluchten van de politie. Zij zullen hier een gepaste straf voor krijgen. Wij van omroep Vijfhuizen zijn blij dat we veilig terug bij de omroep zijn gekomen en zullen zeker even nodig hebben om bij te bijkomen van deze stressvolle avond. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.